Logga_hemsida.-150_besk

Ett stolt och modigt Europa!

I juni går Europa till val, ett val mellan gemenskap och sammanhållning eller söndring och splittring.

Trots de senaste årens prövningar – från pandemi till ekonomisk nedgång och krig – har Europa stått pall och enat. Våra gemensamma ansträngningar har möjliggjort kraftfulla svar på svåra kriser. Men nu möter vi krafter som strävar efter att underminera denna styrka. Högerextremister, populister, och etablerade traditionella högerpartier vill göra vår europeiska sammanhållning svagare. Om de lyckas väl också i detta val hotas den enighet som har varit avgörande för vår gemensamma säkerhet, vårt välstånd och vår frihet. Vi behöver ett stolt och modigt Europa präglat av demokratiska värderingar, gemenskap och sammanhållning.

dagar,
timmar och
minuter tills vallokalerna öppnar
Skärmavbild 2024-02-27 kl. 08.37.10
Skärmavbild 2024-02-27 kl. 08.37.10

HBTQ+Socialdemokraters prioriterade frågor

Säkerhet, sammanhållning, fred och demokrati

Vi vill ha ett Europa där alla människor ska kunna leva fritt, oavsett om det handlar om att resa, jobba, bo, tillgång till sjukvård eller på andra sätt. Mänskliga rättigheter ska gälla sömlöst inom EU.  Därför ska vi ställa krav på alla EU-länder, även kandidatländerna.

Vi ska höja golvet för mänskliga rättigheter. Ett absolut minimum är att alla ska kunna gifta sig, adoptera och skyddas mot diskriminering, hot och våld i hela Europa. 

Vilka som väljs in i Europaparlamentet har stor påverkan på Sverige och vårt sätt att leva. Vi får inte låta fascister, nationalister och ultrakonservativa sätta agenda för framtiden och riskera vår säkerhet.

Nyheter

Kryssa Diana för sjutton!

Diana är en ung aktivist som valde politiken som forum för sitt engagemang. Hon växte upp i Akalla och Rinkeby i Stockholm och blev tidigt medlem i SSU där hon

Läs mer »
Europavalet – Så funkar det!

I juni går Europa till val. Då väljer du vilka som ska företräda dig i Europaparlamentet. I Sverige är valdagen den 9 juni och du kan förtidsrösta från och med

Läs mer »

Innehållsförteckning

Translate with Google Translate »