Logga_hemsida.-150_besk

Dags att göra skillnad!

Nu har vintern och mörkret kommit. Det är inte bara ute det är kallt, i vårt land blåser det isande vindar för oss HBTQ+personer. Det räcker inte längre att tända ljus och mysa under en filt för att hålla kylan borta.

Sverigedemokraterna och deras lydpartier drömmer om fornstora dagar där starkast vinner och de som inte passar in, ja vad händer med oss? Om en majoritet i riksdagen vill kan de med ett pennstreck radera decennier av kamp, skapa disciplinära och värdefostrande internat för de som inte ryms i den blå-bruna normen. Vi kan åter bli tvångssteriliserade och sjukdomsstämplade. Det är på riktigt nu!

Ute i kommuner och regioner är det beslut om flaggförbud, inskränkningar i vilka invånare som har rätt till samhällsservice och hur människor ska hälsa på varandra. Det finns stoppade förslag som lagts som är ännu värre!  Det händer här, och det är på riktigt nu!

Sverigedemokraterna har alltid varit öppna med att de vill öka den övergripande, statliga kontrollen över invånare runt om i landet. Att de genom pink-washing säger att de vill tillåta samkönade par att adoptera hjälper inte. Deras politik och förslag talar ett tydlig språk – vi ryms inte i den blå-bruna normen och de vill skicka oss HBTQ+personer rakt in i garderoben igen.

Socialdemokraterna står på rätt sida om historien. Vi står pall i kommuner, söker samarbeten och för dialoger med partier och politiker som liksom oss står upp för mänskliga rättigheter. Detsamma gäller viktiga nationella frågor, faktum är att de flesta lagändringar avseende HBTQ+personer historiskt kommit till genom breda överenskommelser. Men nu när det högerkonservativa blocket valt sida är våra mest grundläggande rättigheter hotade. Det är på riktigt nu!

Just därför är politiker från alla partier som står upp för alla människors lika värde viktiga att ha med i HBTQ+rörelsen. Utan modiga politiker hade RFSL:s aktivism aldrig lett till några lagändringar. Vi i HBTQ+communityt måste tillsammans stå upp för våra rättigheter. Flaggförbud och inskränkningar för myndigheter att gå i prideparader är bara början för det blå-bruna blocket. Vi har tagit kampen förr och vi tar kampen nu.

Låt 2020 bli året vi vänder vinden och tar avgörande kliv framåt för hela HBTQ+ rörelsen. Tillsammans tar vi kampen!

Daniel Andersson
Förbundsordförande
HBT-Socialdemokrater Sverige

Translate with Google Translate »