Logga_hemsida.-150_besk

QX.SE: Moderater och kristdemokrater lägger sig platta för SD:s HBTQ+fientliga agenda

Nyligen kom det fram att Sverigedemokraternas partistyrelse vill inskränka möjligheten för kommuner och offentliga institutioner att hissa regnbågsflaggan. Partiet har länge drivit en homofob politik och det snarare bekräftar än förvånar vår uppfattning om Sverigedemokraterna. Det som oroar desto mer är att M och KD väljer att gå samma väg. Det står nu tydligt att Sverige har ett nytt, tydligt högerkonservativt block i politiken.

Det finns visserligen respektabla röster inom M och KD som tydligt tar avstånd från lokala moderaters markering mot regnbågsflaggning på kommunala byggnader, men partierna döljer inte längre att de vill bilda en regering tillsammans med Sverigedemokraterna. Med tanke på att det snarare är dessa två som blir stödparti åt Sverigedemokraterna än tvärtom är det en berättigad fråga hur M och KD nationellt ställer sig i frågan. Kan en då verkligen på allvar lita på att M och KD inte kompromissar bort en sådan symbolisk och viktig handling om de tillsammans med SD bildar regering år 2022?

Så sent som förra vecka yttrade Kristdemokraternas Magnus Kolsjö att kommuner och myndigheter inte bör gå i prideparader. Sedan tidigare vet vi att det är på grund av M och KD lokalt i Sölvesborg som Sverigedemokraterna drivit igenom en ny ”flaggpolicy” som innebär ett förbud mot att hissa flaggan på kommunala institutioner. Hur M och KD agerar lokalt – och tystnaden från de högerkonservativa partiledningarna…

Läs hela debattartikeln på qx.se»

Translate with Google Translate »