Logga_hemsida.-150_besk

Morgan, det är nog nu!

Öppet brev till justitieminister Morgan Johansson:

Nazistiska, rasistiska och fascistiska organisationer sprider öppet sitt hat och urholkar vår demokrati. De är ett hot mot oss alla.

Det är dags att värna demokratin och stå upp för FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Det är dags att sätta ner foten – för allas lika värde och rätt!

Vi kan inte i en demokrati tillåta organisationer som genom hot och våld driver en linje som undergräver demokratin och sätter mänskliga rättigheter ur spel.

Sedan 1971 har FN:s rasdiskriminerings­konvention (CERD) gällt i Sverige. Det är en konvention som vi har sagt att vi skall följa. Trots att det snart har gått femtio år så har vi fortfarande inte infört det förbud mot rasistiska organisationer som återfinns i konventionen.

RFSL tvingas ställa in sin närvaro på Almedalsveckan efter hot från Nordiska motståndsrörelsen. Parader för allas lika värde flyttas och ställs in av polis för att nazister ska ha rätt att öppet sprida sitt hat. Detta trots att du i juli förra året gick ut och berättade att regeringen ville förbjuda rasistiska organisationer.

Morgan Johansson, det är dags att vi tar ansvar och ser till att förbjuda rasistiska organisationer en gång för alla!

 

Daniel Andersson
Förbundsordförande
HBT-Socialdemokrater Sverige

Translate with Google Translate »