Logga_hemsida.-150_besk

Valberedningen föreslår Daniel Andersson till ny förbundsordförande

Daniel är 32 år och bor i Frövi i Örebrolän. Han är välförankrad inom Socialdemokraterna, han verkar inom folkrörelsens idé om att det är tillsammans vi kan åstadkomma förändring. Daniel har ett brett nätverk inom partiet och dess sidoorganisationer och genom sin riksdagsplats även en plattform att sprida förbundets politiska agenda.

Jag är hedrad över få förtroendet att bli föreslagen som förbundsordförande för HBT-S inför den kommande kongressen, i en folkrörelse som vår är ett förtroende det allra finaste en kan få och det både stärker och förpliktar, så stort tack, säger Daniel.

Jag är hedrad över få förtroendet att bli föreslagen som förbundsordförande för HBT-S inför den kommande kongressen, i en folkrörelse som vår är ett förtroende det allra finaste en kan få och det både stärker och förpliktar, så stort tack!

Han ser fram emot att tillsammans med styrelsen bli vägledande i att sätta agendan och visionerna för det samhälle vi vill ha imorgon och i framtiden, tillsammans ska vi utveckla och skapa de som inkluderar och som inte har dagens osynliga ”vassa kanter”.

Daniel som ledare och person är samarbetsinriktad och lösningsorienterad, han är lyhörd och strategisk. Vi ser att Daniel kommer lyfta upp behovet av utbildning för partimedlemmar på partiets befintliga kurser och sprida LO-projektet vidare till partiets företrädare och på så sätt även stärka HBT-S roll inom dagens Socialdemokrati.

Daniel har varit aktiv i kommunalpolitiken i Lindesberg och i riksdagen, där han lärt sig hur det politiska arbetet ska utformas för att få genomslagskraft. Vi i valberedningen är övertygade om att Daniel kommer vara en representant för hela förbundet och vara en garant för mänskliga rättigheter och allas lika värde.

Förslag på övriga poster i förbundsstyrelsen

Vice Förbundsordförande Annelie Schagerström, Göteborg (Omval)
Förbundssekreterare Madelaine Vilgren, Östergötland (Omval)
Facklig ledare / Ledamot Emilia Wikström Melin, Stockholm/Skåne (Nyval)

11 Ledamöter
Ewelina Edenbrink, Stockholm/Norrbotten (Omval)
Andreas Saleskog, Blekinge (Omval)
Alize Hugozon, Östergötland (Omval)
Mia Sundelin, Stockholm (Omval)
Joakim Berlin, Göteborg (Omval)
Robert Bylund, Västernorrland (Nyval)
Teres Lindberg, Stockholm/Riksdagen (Nyval)
Mattias Eriksson, Stockholm (Nyval)
Jessica Ekerbring, Örebro (Nyval)
Mia-Jonas Plunteman, Skåne (Nyval)
Krister Fagerström Mc Carthy, Västernorrland (Nyval)

I vårt förslag presenterar vi det team som vi tror kommer lyckas utveckla HBT-Socialdemokrater. Det team vi föreslår kommer att bestå av personer som har erfarenhet av det politiska hantverket på nationell, regional och kommunal nivå. Det team vi föreslår består av personer som brinner för internationell solidaritet, som har erfarenhet av att arbeta och följa upp budgetar, som förstår sig på folkbildning för att uppnå en attitydförändring.

Hela vårt förslag med korta presentationer av kandidaterna hittar du på sidan 4 i kongresshäfte #1 där hittar du även övriga nominerade »

David Persson, Sam Vidén Jakobsson och Johan Büser
Valberedningen HBT-Socialdemokrater Sverige

PS. Har du frågor angående processen kan du kontakta Valberedningens sammankallande David Persson på david.carljohan.persson@gmail.com  DS.

Translate with Google Translate »