Logga_hemsida.-150_besk

Norran: Så bra att Moderaterna och Centerpartiet har vaknat

Debatt. Som socialdemokrat tycker jag att det är bra att de borgerliga partierna äntligen förstått att frågan om mänskliga rättigheter också inkluderar hbtq+-personer.

Det är med stor sorg Konrad Nyström, Byske, i länskollegan Folkbladet, tvingas konstatera att Skellefteå anordnar ännu ett Pridefirande. Han menar att vårt land är på väg åt fel håll, att det är dags att vända om, att hitta rätt väg igen. Att Guds tålamod tryter och att de naturkatastrofer och terrordåd, och den politiska turbulens vi ser, bara är början på vad som kommer att drabba vårt land.

Det är med stor sorg som jag själv läser en rapport framtagen av RFSL. Anmälningarna om hatbrott kopplade till sexuell läggning är näst högst i Västerbotten.

Skellefteå Pride behövs mer än någonsin.

Moderaterna lyfter trygghetsaspekten och det faktum att hbtq+-personer i Västerbotten känner otrygghet (Norran 13/1 2019). Deras lösning är att driva en linje med hårdare straff, med fler poliser och att lyfta hedersbrott.

Centerpartiet å sin sida belyser frågan utifrån kärleksbudskapet, och skriver i en debattartikel i Norran (14/1 2019) om situationen i världen för hbtq+-personer och vikten av att ta ställning på det sätt som ett Pridefirande gör.

Som socialdemokrat tycker jag att det är bra att de borgerliga partierna äntligen förstått att frågan om mänskliga rättigheter också inkluderar hbtq+-personer.

När Alliansen tog makten 2006 genomfördes en strykning i regleringsbrevet…

Läs hela debattartikeln på norran.se»

Bild från Norran, fotograf: Carina Kvist

Translate with Google Translate »