Logga_hemsida.-150_besk

Ska homofoberna styra kyrkan?

Den 17 september går Svenska kyrkan till val. Idag är Svenska kyrkan en öppen och samhällsengagerad folkkyrka. Det hotas nu av grupper som istället vill göra kyrkan inåtvänd och exkluderande. Socialdemokratin är idag en kraft av betydelse i Svenska kyrkan, tack vare många engagerade kyrkopolitiker runt hela vårt land.

Tre skäl att rösta i kyrkovalet:

Ta ställning mot homofober!
Först 2009 blev det tillåtet för samkönade att gifta sig i kyrkan. Det är resultatet av flera års kamp. Låt inte konservativa krafter rasera den segern och vrida tillbaka klockan.

Ta ställning för en jämställd kyrka!
Trots att både kvinnor och män har kunnat vara präster i mer än ett halvt sekel har en ordning rått där präster som identifierar som män kan vägra arbeta med en präst som identifierar sig som kvinna. Det vill vi ändra på.

Ta ställning mot rasister!
Sverigedemokraterna storsatsar på kyrkovalet just för att det är bortglömt. Därför är det viktigt att som medlem gå och rösta.

Vi behöver bli fler som står upp för allas lika värde och rätt, för att HBTQ-personer ska mötas med respekt och alltid ha samma möjligheter som alla att delta i kyrkliga handlingar och för att motståndet mot kvinnliga präster ska upphöra.

Om du är medlem i Svenska Kyrkan ber vi dig därför att ta med en vän och gå och rösta.  

Med vänliga hälsningar!

Sören Juvas
Förbundsordförande
HBT-Socialdemokrater
Jesper Eneroth
Gruppledare
Kyrkomötet

 

Translate with Google Translate »