Logga_hemsida.-150_besk

We go [STHLM] pride!

Den 31 juli till den 5 augusti är det Stockholm Pride, du är varmt välkommen att fira med oss! I år kommer vi att både arrangera seminarier i Pride House, ha tält i Pride Park samt delta i Pride paraden. På denna sida samlar vi all information kring våra aktiviteter under Stockholm Pride.

Pride Park

Kom förbi vårt tält i Pride Park, snacka politik med oss eller titta in för att bara säga hej och hänga med oss en stund. Blir du medlem på plats så får du ett fint regnbågsparaply.

Öppettiderna för Pride Park är:
Onsdag 2/8: 15:30-00:00
Torsdag 3/8: 14:00-00:00
Fredag: 4/8 14:00-01:00
Lördag 5/8: 14:00-01:00

Prideparaden

Lördag 5 augusti samlas arbetarrörelsen återigen för att tåga genom Stockholm i årets Prideparad. Med i tåget går bland andra statsråd Ann Linde, Annika Strandhäll, Anna Ekström och Åsa Regner.

Paraden avgår från Kungsholmstorg klockan 13:00 och Socialdemokraterna har startnummer 85. Årets paradväg är Kungsholmstorg – Norr Mälarstrand – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen – Östermalms IP.

Pride House

Pride House är på Kulturhuset Stadsteatern» vid Sergels torg. Pride House öppnar vid lunch den 31 juli och håller öppet ända fram till kvällen den 4 augusti. Missa inte våra seminarium på Pride House!

BARNDOMSTOL
I Barndomstolen får du möta olika makthavare som blir grillade av Unga Örnars barnrättsexperter. En av gästerna är Mia Sundelin, ordförande för Rainbow Rose (den europeiska organisationen för socialdemokratiska HBTQ organisationer). Vad vet de om barn idag och vad gör de för barn idag? Har de ett barnperspektiv och kämpar de för barns rätt? Mer info »

Dag: Måndag 31 juli
Tid: kl 14:00
Lokal: Studion, Kulturhuset Stockholm
Arrangör: HBT-S Stockholm

FROM CLOSET TO THE CAMERA
This is a talk by Erica telling her story from growing up as a boy, maturing as a man, being married to a woman and raising two children as their father. She tells about her growing awareness of her female self which developed into two personae one a male person Eric and the other a female person Erica. She successfully changed everything about herself except her core person and identity and is now fully realized as the woman Erica.. Mer info»

Dag: Måndag 31 juli
Tid: kl 16:00
Lokal: Hörsalen, Kulturhuset Stockholm
Språk: Engelska
Arrangör: HBT-S Sverige

TRANSGENDER CHILDREN AND FAMILIES
Dr. Erica Anderson will describe the development of gender including gender identity and expression. She will tell about the three primary models of how transgender and gender nonconforming children have been treated by medical and psychiatric professionals.  Mer info»

Dag: Tisdag 1 augusti
Tid: kl 17:00
Lokal: Studion, Kulturhuset Stockholm
Språk: Engelska
Arrangör: HBT-S Sverige

SLUTET FÖR ASYLROULETTEN
Allt fler människor får det bättre i världen. Allt fler människor får ta del av mänskliga rättigheter. Samtidigt ser vi en utveckling där rättigheter tas ifrån människor och där vi tidigare såg en trygg framtid ser vi nu en allt mer skrämmande samtid. HBTQ+ personer blir förföljda och utsatta för hot och när de kommer till en fristad så blir den kamp de fört för att vara sig själva ifrågasatt och förminskad. Det vi frågar oss är:Vad gör olika organisationer idag och vad kan politiken göra för att förändra på situationen? Mer info »

Dag: Torsdag 3 augusti
Tid: kl 16:00
Lokal: Hörsalen, Kulturhuset Stockholm
Arrangör: HBT-S Stockholm och Migrationspolitiska S-föreningen

TRANSGENDER HEALTHCARE
Dr. Erica Anderson will discuss the history and current issues with healthcare services to transgender persons. Until recent years the number of transgender persons were believed to be small. Those who presented to doctors and health systems for formal care often were subjected to significant evaluation under a model of care called the gatekeeper model. In the USA this meant that many transgender persons sought care only from a select number of programs and services including surgeries were often paid for privately since few US insurance companies paid for transgender treatment. More and more models of informed consent are challenging the patrimony/matrimony of medical professionals solely determining the standards by which trans persons receive care. Mer info»

Dag: Fredag 4 augusti
Tid: kl 17:00
Lokal: Hörsalen, Kulturhuset Stockholm
Språk: Engelska
Arrangör: HBT-S Sverige

Translate with Google Translate »