Logga_hemsida.-150_besk

Rasistiska och nazistiska organisationer bör förbjudas, säger Sören Juvas

Under första maj markerade arbetarrörelsen tydligt mot NSF som tilläts demonstrera i bland annat Falun. Arbetarrörelsen har alltid tagit kampen mot rasism och nazism. Men det räcker inte att markera, det är dags att tydligt sätta ner foten, nazism är inte vilka åsikter som helst. 
Det är fullt rimligt att föra en diskussion kring att rasistiska och nazistiska organisationer bör förbjudas, säger Sören Juvas, förbundsordförande för HBT-Socialdemokrater. 

Nazister och rasister delar in människor i grupper. Sedan ger de grupperna olika värden för att kunna legitimera negativ särbehandling. De undergräver den demokrati som vilar på allas lika värde. De undergräver din och min rätt att vara de vi är med alla de olikheter som alltid har funnits bland oss människor.

/Sören Juvas
Förbundsordförande för HBT-Socialdemokrater

Foto: Alize Hugozon
Translate with Google Translate »