Logga_hemsida.-150_besk

HBTQ+Socialdemokraters samhällsanalys

Idag överlämnade vår förbundsordförande Emelie Stark HBTQ+Socialdemokraters samhällsanalys till Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin.

Socialdemokraterna har under 2023 arbetat med samhällsanalysgrupper under parollen “En ny riktning för Sverige 2030”. Syftet har varit att analysera hur samhället faktiskt ser ut idag, för att säkerställa att partiets politik går fram. Grupperna har arbetat fristående från partiets ledning och nu presenterat sina analyser. Senare ska förslag till nytt partiprogram tas fram att beslutas om på partiets kongress 2025.

”Vi har lagt ett regnbågsraster på övriga gruppers samhällsanalyser”, säger Emelie Stark.

HBTQ+Socialdemokrater har själva arbetat med en egen samhällsanalysgrupp, som tagit in reflektioner i samtal med förbundets distrikt, föreningar och medlemmar, samt genomgång av partiets gruppanalyser. Detta dokument är att se som ett medskick från förbundet, för att spegla förbundets syn i respektive område och stödja i det kommande arbetet till framtagande av nytt partiprogram.

Du hittar samhällsanalysen här »

Translate with Google Translate »