Logga_hemsida.-150_besk

Ett stolt och modigt Europa – HBTQ+Socialdemokraters plan för Europavalet 2024

Idag presenterade vår förbundssekreterare och valgeneral Andreas Saleskog HBTQ+S plan för Europavalet 2024. I juni går Europa till val, ett val som står mellan gemenskap och sammanhållning eller söndring och splittring.

– Vår valplan baseras på Socialdemokraternas valstrategi men vi har gjort den till vår egen. Vi har ett tydligt fokus på att det är våra gemensamma fri- och rättigheter som står på spel, säger Andreas Saleskog.

Trots de senaste årens prövningar – från pandemi till ekonomisk nedgång och krig – har Europa stått pall och enat. Våra gemensamma ansträngningar har möjliggjort kraftfulla svar på svåra kriser. Men nu möter vi krafter som strävar efter att underminera denna styrka. Högerextremister, populister, och etablerade traditionella högerpartier vill göra vår europeiska sammanhållning svagare. Om de lyckas väl också i detta val hotas den enighet som har varit avgörande för vår gemensamma säkerhet, vårt välstånd och vår frihet.

– Vi behöver ett stolt och modigt Europa präglat av demokratiska värderingar, gemenskap och sammanhållning. Vårt mål är att Socialdemokraterna ska öka i valet och att vi får fler svenska socialdemokrater i Bryssel som kan stå upp för mänskliga rättigheter och vårt sätt att leva. Den vi vill skicka dit är Diana Ghafour, en kandidat som står för allt det,säger Saleskog.

HBTQ+Socialdemokraters prioriterade fråga är säkerhet, sammanhållning, fred och demokrati. Vi vill att mänskliga rättigheter ska gälla sömlöst inom EU. 

Golvet för mänskliga rättigheter måste höjas, ett absolut minimum är att alla ska kunna gifta sig, adoptera och skyddas mot diskriminering, hot och våld i hela Europa.

– Jag ser fram emot en intensiv valrörelse där vi tillsammans med alla HBTQ+S:are runt om i Sverige ser till att Socialdemokraterna vinner valet och sätter stopp för fascister och nationalister i Europa, säger Saleskog.

Translate with Google Translate »