Logga_hemsida.-150_besk

Stolt och modig!

I Sverige har vi mycket att vara stolta över. Vi har en stark demokrati och ett välfärdssamhälle som ­byggts upp under generationer. Genom hård kamp har vi som hbtq+personer fått fler rättigheter.  Vi är högt rankade bland länder i världen när det kommer till jämlikhet och hbtq+rättigheter. Det vill vi exportera till resten av Europa, för att stärka våra rättigheter som är under ständigt hot. Men i stället riskerar nu våra rättigheter att försvinna.

Vi ser hur hbtq+personer strukturellt och direkt diskri­mineras. Vårdköer växer. Hedersrelaterat våld och ­förtryck är utbrett. Vågen av våld i nära relation har inte upphört. Vi utsätts för diskriminering i arbetslivet. Familjebildning är svår för oss hbtq+personer och förståelse för regnbågsfamiljer saknas.

Vi har mycket arbete kvar, och vi behöver din hjälp.

Socialdemokraterna står upp för människors lika värde och rätt, mot hat och främlingsfientlighet. Vi tror på samarbete framför att ställa grupper mot varandra.

Vi måste både försvara och öka arbetet med ­jämlikhet, demokrati och rättvisa. I EU röstar KD fortsatt emot ­aborträtten, i Polen har SD:s partivänner i EU försökt ­införa hbtq+fria zoner och SD:s favoritland Ungern har ­förbjudit samtal om hbtq+personer i offentligheten.  ­Samtidigt ­hotas hela Europa när Ryssland bedriver en fullskalig ­invasion i vårt närområde, och pekar ut Pride­rörelsen som en av sina huvudsakliga motståndare. 

Du är en viktig del i kampen. Tillsammans står upp för varandra, sida vid sida. Stolta och modiga!

Bli medlem idag!

Translate with Google Translate »