Logga_hemsida.-150_besk

ILGA World Dag 2: Möte med demokraterna i West Hollywood

Dag två av vår internationella resa ägnade vi oss åt att träffa Demokraterna i West Hollywood. För ett par år sedan genomfördes en undersökning med invånare i West Hollywood och i den angav 40 % att de identifierar sig som HBTQ+personer. Prideflaggor pryder varje gata och staden är full av barer och affärer med olika HBTQ+teman.

Vi välkomnades av Mayor Pro Tempore Sapi Shyne, vice borgmästare och första någonsin valda iranska HBTQ+kvinnan på en sådan position. Tillsammans med Sapi Shyne var lokalpolitikern och kandidat till LA County Supervisor Lindsey Horvath, ordförande för Stonewall Democrats Alex Mohajer och ordförande för Stonewall Young Democrats Kanin Pruter.

De kom precis från en pressträff om att aborträtten i USA just nu är under attack. I USA stiftas lagar av kongressen, men högsta domstolen har tolkningsföreträde. Sedan 1973 räknas aborträtten som en konstitutionell rättighet och ingen delstat får helt förbjuda abort. Frågan omprövas 1992 med samma resultat och nu är frågan uppe till diskussion igen. För att det nu (tack vare Donald Trump) finns en konservativ majoritet i högsta domstolen kan detta beslut rivas.

Alex berättade att detta bara är början. I samma uttalande som läckt från högsta domstolen uttrycks även skepsism kring samkönade äktenskap. Han berättade att när en minoritet är under attack står alltid nästa på tur och att vi alla alltid måste stå upp tillsammans och kämpa för att skydda våra mänskliga rättigheter.

Efter våra samtal och erfarenhetsutbyten skulle våra demokratiska vänner vidare på en demonstration för aborträtten. Vi var tacksamma att de tog sig tiden att träffa oss och gick därifrån med både oro och bestämdhet. Vi måste fortsätta kampen för mänskliga rättigheter och kan aldrig ta våra segrar för givet.

Emelie Stark

 

Translate with Google Translate »