Logga_hemsida.-150_besk

QX:SE Replik om Palestina: ”Jag och min kollega Margot hade koll på läget”

HBT-socialdemokraternas förbundsordförande Daniel Andersson svarar på Öppna moderaters krav på att ompröva erkännandet av Palestina efter att hbtq-gruppen Al-Qaws nekats hålla möte i Nablus. Genom feministisk diplomati drog polisen i Palestina tillbaks sina ”uttalanden” uppger Andersson.

Öppna Moderater kräver att Sverige omprövar erkännandet av Palestina på grund av att Palestinska polisen nekat regnbågsrörelsen Al-Qaws rätten att hålla ett möte. En ekvation som är svår att få ihop. Al-Qaws skulle inte ha en bättre situation om Sverige drog tillbaka sitt erkännande.

Tack vare att Sverige erkänt Palestina har Sverige en god möjlighet att göra just det Öppna Moderater kräver; att klart och tydligt villkora allt bistånd med skarpa krav på demokratiska förbättringar och respekt för mänskliga rättigheter, inklusive HBTQ+personers rättigheter (citat från Öppna moderaters debattartikel från 22/8 2019). När Sverige genom feministisk diplomati tog….

Läs hela debattartikeln på QX.se»

Translate with Google Translate »